22 Mayıs 2015 Cuma

ZEYTİNYAĞLI SULTANİ BEZELYE

ZEYTİNYAĞLI SULTANİ  BEZELYE

Dalında çiçekken bile çok güzel olan bu sebzeyi annem büyük bir hevesle toplarsa bende zevkle pişiririm :)

Malzemeler:
  • Yarım kg. taze bezelye
  • 2 domates
  • 3 sivribiber
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • tuz,pulbiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça

Hazırlanışı:
  • Bezelyelerin baş kısımlarını ve kılçıklarını temizleyin.
  • Domatesleri soyun,küp küp doğrayın, sarımsakları ince ince doğrayın, biberleri halka halka doğrayın, soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
  • Üzerine salçayı ekleyiin biraz daha kavurun.
  • Sonra bezelyeler,domatesler,sarımsak,biber hepsini tencereye ekleyin.
  • Bezelyeler biraz yumuşayana dek orta ateşte kavurun.
  • En son 1 çay bardağı kaynar su,tuz atın bezelyeler iyice yumuşayana dek düşük ısıda pişirin.
  • Servise hazır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder