17 Mayıs 2015 Pazar

Pilav


ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
Türk mutfağında yeri ayrı olan pirinç pilavı, kuru fasulye, haşlama tavuk ve diğer birçok yeneğin yanından ayrılmaz olan pirinç pilavı tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Şimdiden afiyet olsun 😊

MALZEMELER

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • Yarım su bardağı arpa şehriye yada tel şehriye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • 3 su bardağı su (1 bardak pirinç için 1,5 bardak su)


HAPILIŞI

  • Pilav tenceresine (teflon olması tercih edilir. ) sıvı yağ ve tereyağ konup eritilir.
  •  İçine arpa şehriyeler konup iyice pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavrulur. 
  • Pirinçler yıkanıp hazırlanır. 
  • Kavrulmuş olan şehriyelerin üzerine boşaltılır. 
  • Kavurma işlemine devam edilir. 
  • Pirinçler biraz beyazlaşıncaya kadar devam edilir. 
  • Üzerine suyu ve tuzu eklenip kaynadıktan sonra kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir. 
  • Tencerenin altı kapandıktan sonra en az yarım saat dinlendirilmelidir. 
  • Pilavların tane tane olduğu görülür.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder