26 Mayıs 2015 Salı

Tatlı Tarifleri Püf Noktası

Tatlı Tarifleri Püf Noktası
  • Baklavaların kenarlarının ince olması için oklava ile açarken kenarlarına parmak uçlarınızla iyice bastırın.
  • Sütlü tatlı yaparken şekeri en son eklerseniz topaklanmayı önlersiniz.
  • Eğer kalorisi düşük bir tatlı yapmak istiyorsanız doğal suyunda kurutulmuş meyvelerle yapacağınız tatlılara yağ ilave etmenize gerek yok.
  • Kek, pasta veya sütlü tatlı hazırlarken ölçü kabı ve tartı kullanmanız daha ideal sonuçlar elde etmenizi sağlar.
  • Özellikle sütlü tatlıların pişme ısısı ve süresi çok iyi ayarlanmalıdır. Yüksek ısıda, uzun süre pişen tatlılar, besin kaybına uğrayacağından 150 - 160 derece ısının üstüne çıkmayın.
  • Tart hamurunu hazırlarken topaklanmasını önlemek için içine bir yumurta sarısı ekleyin.
  • Puding soğurken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, sıcakken üzerine toz şeker serpebilirsiniz. 
 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder