20 Mayıs 2015 Çarşamba

Tavuk ve tavuk yemekleri püf noktası

Tavuk ve Tavuk Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları
  • Tavuğun nar gibi kızarması için, pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerine yumuşak margarin sürün.
  • Tavuğun lezzetli olması için, 3 yemek kaşığı yoğurt, bir yemek kaşığı salça, bir miktar sıvıyağ ve biraz da kırmızı pul biber koyup iyice karıştırın. Tavukları bu sosa bulayın ve birkaç saat buzdolabında bekletin. Ardından fırında pişirin.
  • Tavuklar, marketlerde satılan fırın pişirme poşetinde pişirilirse daha lezzetli olur.
  • Pişirilen tavuk ya da pilicin lezzeti için, karnına birkaç adet adaçayı ve yarım limon veya portakal dilimi koyun.
  • Tavuk satın alırken, genç ve körpe olup olmadığını anlamak için, ayaklarındaki pulların parlak ve ince olmasına dikkat edin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder