31 Mayıs 2015 Pazar

Yorgunluğa iyi gelen çaylar

Yorgunluk İçin Bitkisel Çaylar


Siyah Çay: Camellia sinensis bitkisinden üretilen siyah çay, en çok kafein içeren çaylar arasında yer almaktadır ve bu özelliği ile yorgunluğunuza geçici bir çözüm olabilir. 240 ml demlenmiş siyah çayda (2 büyük kupa kadar) yaklaşık 70mg kafein bulunur. Siyah çay, üretilirken bitkinin yaprakları tam fermente edildiği için, aynı bitkiden üretilen yeşil çaya oranla daha fazla kafein içermektedir. Kafeinden dolayı, gebelik ve emzirme dönemindeki kadınlara önerilmeyen siyah çay gece saatlerinde içilirse uyku kaçırabilir.

Ginseng: Doğu Sibirya’ya özgü bir çalı olan Sibirya ginsengi (Eleutherococcus senticosus) strese bağlı yorgunluk için önerilen bitkiler arasında yer alıyor. Ayrıca bir diğer ginseng türü olan “panax ginseng”in ise enerjiyi yükselterek ruhsal ve fiziksel güç sağladığı söyleniyor. Ancak ginseng bitkisi kanamayı arttırdığı için düzenli olarak aspirin kullananlara veya kan inceltici ilaç alanlara önerilmiyor.

Yerba Mate: Güney Amerika kıtasında, bir kaç ülkede geleneksel olarak içilen yerba mate çayı kafein benzeri uyarıcı bir madde içermektedir. Ülkemizde zayıflamaya yardımcı bitkisel ürünler içerisinde sıkça kullanılan yerba mate aynı zamanda amino asitler, vitaminler ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Metabolizmayı hızlandıran yerba mate gün içinde ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi sağlayabilir ancak uyku kaçırabileceği ve çarpıntı yapabileceği için kontrollü tüketilmelidiÇaylar

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder