17 Mayıs 2015 Pazar

Kara lahana sarması

Kara Lahana Sarması

Malzemeler
  • 3 bağ lahana,
  • Sıcak su,
  • Sıvı yağ
İç Harcı İçin:
  • 200 gr kırık pirinç,
  • 2 adet soğan,
  • Yarım bağ maydanoz,
  • Kırmızı pul biber,
  • Tuz,
  • 2 yemek kaşığı salça,
  • Nane,
  • Karabiber,
  • Sıvı yağ.
Yapılışı;
  • Kara lahanaları yıkıyoruz. 
  • Yıkadığımız lahanaları kaynamış tuzlu suyun içerisine koyup, 10 dk haşlıyoruz. (Tuzlu su lahanin yeşil kalmasını sağlar.)
  • Bir kabın içerisine soğuk su koyup, haşlanmış lahanaları soğuk suyun içine atıyoruz.
  • Süzgeç yardımız ile lahanaların suyunu süzüp, hafifçe elimizle sıkıyoruz.
  • Daha sonra pirinçleri yıkayıp bir kabın içerisine koyuyoruz.
  • Soğanı ve maydanozu ince ince doğrayıp, pirincin içerisine koyuyoruz. 
  • Kırmızı pul biberi, tuzu, salçayı, karabiberi, naneyi, sıvı yağı da ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  • Kara lahanaları ikiye bölüyoruz.
  • Düz bir zemin üzerine koyup, iç harcımız dan yeteri miktarda koyuyoruz.
  • Lahanamızın yapraklarını sağa ve sola büküp, sıkıca ileriye doğru yuvarlayarak sarıyoruz.
  • Sardığımız lahanaları geniş bir tencere içerisine yerleştirmeden lahana sapkarını tencere dibine yerleştiriyoruz. (lahana sarmalarının tencereye yapısmasını önler.) Tüm sarmaları tencereye diziyoruz.
  • Üzerine tuz serpiştirip, Sıvı yağ gezdiriyoruz.
  • Lahanaların üzerine çıkacak şekilde sıcak su ilave ediyoruz.
  • İlk önce yüksek ateşte kaynatıyoruz, daha sonra kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
  • Servis tabağına alıp yoğurt eşliğinde servis yapabiliriz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder