31 Mayıs 2015 Pazar

Leopar Kurabiye

LEOPAR KURAYE
 
Günaydın, Sizde benim gibi ofisde her sabah her sabah tost yemekten bıktıysanız akşamdan kendinize nefis leopar kurabiye yapabilirsiniz. Çay ile iyi giden bu kurabiyelerden arkadaşlarınızada ikram ederek onlardan gelen övgülerle kendinizi şımartabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun:)
 
 
MALZEMELER
  • 150 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Kakao
  • 3,5 su bardağı un

YAPILIŞI 

  • Margarin, yumurta, pudra şekeri, nişasta, vanilya, kabartma tozu ve 3 su bardağı unu ele yapışan kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.
  • Ardından hamuru 3e ayırıyoruz. Beyaz hamur en büyüğü, az kakaolu hamuru orta büyüklükten az küçük, koyu olacak hamuru diğer hamurdan daha küçük olacak şekilde ayırıyoruz. OOO 
  • Beyaz hamura yarım subardağı un ekleyerek yoğuruyoruz.
  • Diğer küçük hamurlara ise istenen renk tonunda kakao ekleyerek ayrı ayrı yoğurarark 3 farklı renk hamur elde ediyoruz.
  • küçük hamurumuzu elinizde küçük bir rulo yapın.
  •  orta büyüklükte olan hamuru merdane yardımıyla açın ve rulo yaptığımız hamuru üstüne koyup sarın ve birbirine yapışmasını sağlayın. Buzdolabına atın. (buzdolabına attığımız hamur daha iyi kesilecektir). Yarım santim kalınlığında kesin.
  • Beyaz hamuru da merdane yardımı ile açın.
  • Üzerine kestiğiniz kakaolu hamurları aralıklı yerleştirin. Hafifçe üstüne bastırıp yapışmasını sağlayın.
  • üzerine streç film serin ve fazla bastırmadan merdaneyle üzerinden geçin. (streç film üzerine koyduğumuz kakaolu hamurların çıkmasını önler.)
  • Yuvarlak kesme aparatı ya da çay bardağı ile kesin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizin.

  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirin.
Afiyet olsun.
 
 
Artan hamurları yeiden açarak ebrulu kurabiye yapabilirsiniz.






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder