19 Mayıs 2015 Salı

Galeta Unu

EVDE GALETA UNU YAPIMI
Bayatlamış ekmekleri değerlendirmek için de güzel bir yöntem olan galeta unu hazırlandıktan sonra ağzı sıkı kapalı cam bir kavanoza yada buzdolabı poşetine alınarak buzdolabında muhafaza edilmeli. Çorbalarda, köftelerde kullanabilirsiniz. Özellikle kuru köfte yapımında tavsiye ederim. Ekmek dilimi koymak yerine galeta unu kullanmak çok pratik olacaktır.

MALZEMELER

* Ekmek ( istediğimiz miktarda, bayat taze farketmez )

HAZIRLANIŞI
  • Önce ekmekler doğranır.
  • Daha sonra fırında iyice kuruyana kadar bekletilir.
  • Soğuduktan sonra mutfak robotunun bıçaklı aparatı ile un haline getirilir.
  • Kavanoza alınarak buzdolabına kaldırılır. 
  • Daha uzun süre dayanması isteniyorsa buzdolabı poşetine alinarak dondurucuya kaldırılır


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder