25 Mayıs 2015 Pazartesi

Diken Ucu Kavurması

Diken Ucu Otu Kavurması

Faydalı besin olarak diken ucu otunun faydalarını yayınlamışken birde sizlerle bu muhteşem otun kavurmasının yapılışını anlatmak isterim.
Biz diken ucu deriz fakat Anadolunun çok yerinde değişik adları vardır. Örnek olarak: merulcan, merevcan, kırca.
Kıvırcık dahi olmak üzere hiçbir otu yemeyen kardeşimin bu otu bayılarak yediğini söylemek isterim. 
Bu otu bir çok pazarda bulabilirsiniz, yada varsa bağ bahçenizin kenarlarında, ormanlık alanlarda, piknik alanlarında bulabilirsiniz.
E artık tarifi anlatalım :)
 
Malzemeler
  • 1 kilo kadar diken ucu (Tek tek temizlenip ayıklanacak)
  • 2 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Karabiber, tuz

Yapılışı
  • Diken uclarını çok iyi  ayıklanıp temizlememiz gerekiyor. (karınca olabilir)
  • Yıkadıktan sonra derin bir tencerede su koyalım kaynayınca diken uçlarını bütün halde doğramadan ilave edip iyice yumuşayana kadar 45 dakika kadar haşlayalım.
  • Haşlanan diken uçlarını süzüp hemen soğuk suyla doldurduğunuz bir kaba alalım ve biraz soğuk suda bekletelim.Kavuracağımız zaman diken uçlarını süzelim ve elimizde iyice sıkalım.
  • Ardından diken uçlarını  gelişi güzel bir iki bıçak darbesi ile doğrayalım.
  • Sıvıyağı kavurma yapacağınız tavaya alalım ve soğanları pembeleşene kadar kavuralım. 
  • Diken uçlarını da ekleyelim, tuzunu baharatını da ekleyip bir iki sefer alt üst edip ocağın altını kapatalım..
  • Kavrulduktan sonra servise hazır.
  • Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder