22 Mayıs 2015 Cuma

İslim Kebabı (Kürdan Kebabı)

İslim Kebabı (Kürdan Kebabı)  

Malzemeler
  • 4 adet patlıcan
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 dilim bayat ekmek
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı
  • Patlıcanlar alacalı soyulur ve uzunlamasına 4 e bölünür, tuzlu suda bekletilir,
  • Kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartılır.
  • Ardından bir kabın içine kıyma, rendelenmiş soğan ve suya batırıp suyunu sıktığımız ekmeği ve baharatlar alınarak yoğurulur.
  • Köftelere yuvarlak olarak şekillendirilir ve hafif kızartılır.
  • Kızaran patlıcanlar bir kasenin içine + şeklinde koyarak ortasına köfte koyulur ve patlıcanlar ile sarılır. Patlıcanlar uç tarafları aşağı gelecek şekilde yapılır.
  • Domates ve biberler dilimlenir. Patlıcanın üzerine bir dilim domates ve biber koyduktan sonra ortasından kürdan batırılır.
  • Fırın tepsisine dizilir.
  • Patlıcanlar bitene dek bu işlemi yapılmaya devam edilir.
  • Bir kabın içinde salçayı suyla inceltilir ve dövülen sarımsak ilave edelir ve tepsiye dökülür.
  • Köfteler ve patlıcanlar daha önce piştiğinden üzerindeki biber ve domatesler kızarana dek pişirilir.
  • Yanında pilavla servis edilir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder