29 Mayıs 2015 Cuma

Güzel Kekin püf noktaları

Güzel Kekin Püf Noktaları
  • Pişirdiğiniz kekin iyi kabarmasını istiyorsanız, ilk 20 dakika fırınınızın kapağını açmayın.
  • Meyveli kek yaparken, meyvelerin dibe çökmesini önlemek için meyveleri önce una veya nişastaya bulayıp bir süre bekletin. Sonra kek harcına karıştırabilirsiniz.
  • Pişirdiğiniz kekin kalıba yapışmaması için hamuru dökmeden önce kalıbı yağlayın sonra bir miktar un serpin
  • Kek yaparken yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması kekinizin daha çok kabarmasını sağlayacaktır.
  • Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce, kabın ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece piştikten sonra keki kalıptan kolayca çıkarabilirsiniz.
  • Yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  •  
Çikolatalı Muffin

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder