21 Mayıs 2015 Perşembe

Fırın Makarna


Fırında Peynirli Makarna

Malzemeler
  • Yarım paket fırın makarna
Sosu için;
  • 300 g yoğurt
  • 1 paket (200 ml) sıvı krema
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 demet kıyılmış maydanoz
Üzerine;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
  • Makarnalar tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Suyu süzülür.
  • Bu sırada sos malzemeleri geniş bir kabın içinde karıştırılır.
  • Makarnalar ilave edilir ve karıştırılır.
  • Yağlanmış fırın kabına boşaltılır.
  • 190 derece fırında üzeri kızarmaya başlayıncaya kadar pişirilir.
  • Daha sonra fırından alınıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve tekrar fırına sürülür, peynirler eriyip kızarınca fırından alınarak 15-20 dakika dinlendirilip servis edilir,
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder