20 Mayıs 2015 Çarşamba

Tramisu


Kolay Tiramisu Tarifi

Malzemeler
  • 1 adet hazır pandispanya keki
muhallebisi için;
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram labne peyniri (1 paket)
  • ıslatmak için;
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 3’ü bir arada hazır kahve
üzeri için;
  • kakao
Yapılışı
  • Öncelikle muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır.
  • 15dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
  • Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir.
  • Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır. Üzerine kremanın yarısı ilave edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır.
  • Kalan krema da dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır.
  • Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir. Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder