14 Mayıs 2015 Perşembe

Fırında Patatesli Tavuk But


Fırında Patatesli Tavuk But
Malzemler
  • 8 adet tavuk but
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 2 adet domates
  • 5-6 adet yeşil biber
  • Sıvı yağ
  • Salça
  • Kekik
  • Tuz
  • Kırmızı biber (Toz ve pul)

Yapılısı
Patatesler kızartmalıktan biraz daha kalın bir şekilde doğranır, ve tavada hafif kızartılır
Bu arada butlar derilerinden temizlenir ve yıkanır.
Patatesler tepsiye alındıktan sonra tavaya hafif kızartılmak üzere butlar alınır ve üzerine isteğe bağlı toz kırmızı biber ve kekikle serpilebilir.
Kızaran butlar patateslerin yanına tepsiye alındıktan sonra, aynı tavada yağ, kekik, kırmızı, biber, ve göz kararı tuz eklenerek sos kaynatılır.
Su kaynarken patates ve butların üzerine dilimlenmiş domates ve biberler ile süslenir.


Hazırlanan sos tepsiye eklenir ve fırında butlar kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun J

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder