20 Mayıs 2015 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Fasülye


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Malzemeleri
  • Yarım kilogram fasulye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
Yapılışı
  • Fasulyeler kenarlarındaki kılçıkları çıkarılarak ayıklanır.
  • Ortadan ikiye kırılır, bol suda yıkanarak temiz suyun içinde bırakılır.
  • Orta boy tencereye yağ, rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates koyulur.
  • Suyun içinden alınan taze fasulyeler eklenir, tuz ve şeker ilave edilir.
  • 10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırılarak fasulyelerle domates soğanın iyice hallolması ve suyunu çekmesi beklenir.
  • Sonra fasulyelerin üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.
  • Pişen fasulye yemeği söndürülür ve soğumaya bırakılır.

Not : Bütün zeytinyağlı sebze yemekleri tencerenin kapağı açılmadan soğumaya bırakılırlar. Eğer taze fasulye düdüklüde pişirilecekse işlem aynı yapılır. 1 su bardağı sıcak su eklenir, 15 dakika kaynatılır. Zeytinyağlı taze fasulye hazır.

Afiyet olsun...
 

 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder