22 Mayıs 2015 Cuma

mercimek köftesi

Mercimek Köftesi

Misafirim geliyormuş gelsin o zaman bende bol bol ikramda  bulunurum. yapımı hızlı, kolay, tadı ise harika olan bu tarifi sizlere tavsiye ederim.

Malzemeleri
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 4,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5-6 dal taze soğan
  • ½ bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
  • Mercimeği suda haşlayın.
  • Mercimekler haşlanıp, iyice yumuşadıktan sonra tencerenin içerisine ince bulguru ekleyin. Tencerede biraz su kalmış olmasına dikkat edin.
  • İnce bulguru mercimeğin içerisine iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve bir tavada zeytinyağı ile birlikte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Soğan yumuşadığında salçaları ilave edip salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavurup kenara alın ve içerisine kuru baharatları ekleyip karıştırın.
  • Mercimek ve bulguru geniş bir kaba alın ve tavadaki harcı üzerine dökün.
  • Bu şekilde harç kıvama gelinceye kadar yoğurun.
  • İnce doğradığınız maydanoz ve taze soğanı da ilave edin ve hepsi birleşecek şekilde tekrar yoğurup, elinizle şekil verip servis tabağına alın.
  • Dilerseniz marul yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder