20 Mayıs 2015 Çarşamba

Konserve

Taze Fasülye Konservesi

Malzemeler
  • 2 kilogram taze fasulye
  • 2,5 kilogram domates
  • Tuz
  • Kavanoz
Hazırlanışı
  • Taze Fasulye Konservesi tarifimize ilk olarak 2 kilogram kadar olan taze fasulyelerimizi temizleyerek başlıyoruz.
  • Fasulyelerimizi bol suda yıkadıktan sonra bıçak yardımı ile fasulyelerimizi 3-4 parçaya bölüyoruz. Varsa şayet fasulyelerin kılçığı fasulyeleri kesmeden önce kılçıklarından ayırıyoruz.
  • Hazırladığımız fasulyelerimizi bir kenara alarak domateslerimizi hazırlamaya başlıyoruz.
  • Öncelikle 2,5 kilogram kadar olan domateslerimizi bol suda yıkıyoruz.  
  • Domateslerin kabuklarının daha çabuk soyulması için domateslerimizin altın bıçak ile artı işareti yaparak hafifçe kesiyoruz. 
  • Daha sonra domateslerimizi 1 litre kadar sıcak suyun içerisinde 2-3 dakika kadar bekletiyoruz.
  • Sıcak suda beklettiğimiz domateslerimizin kabukları inanılmaz derecede kolaylıkla soyulduğunu göreceksiniz.
  • Kabuğunu soyduğumuz domateslerimizi minik minik doğruyoruz.
  • Şimdi sırada konservemizi hazırlama zamanı. Bunun için öncelikle doğradığımız domateslerimizi tencereye alıyoruz. Domatesimiz kaynamaya başlayınca ocağın altını kısarak kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
  • Domateslerimiz hafiften suyunu çektikten sonra hazırladığımız fasulyelerimizi domateslerimizin içerisine alarak 5-6 dakika kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  • Yemeğimizi ocağın üzerinden alır almaz 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave ederek hızlıca karıştırıyoruz. Yemeğimizin soğumasına fırsat vermeden kavanozlara alarak kapağını sıkıca kapatıyoruz. Kavanozlarımızın kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirerek oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz. Konservelerimiz soğuduktan sonra buzdolabına alabiliriz.
Not: Daha uzun süre tutmak ve buzdolabında yer kaplamamak için sıkıca kapattığımız kavanozları buyuk tencerenin içinde kaynatmak olacaktır.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder