21 Mayıs 2015 Perşembe

Patates Salatası

Patates Salatası Tarifi

Malzememler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • ¾ çay bardağı zeytinyağı
  • 3-4 dal taze soğan
  • 8-9 dal maydanoz
  • 3-4 dal kıvırcık
  • Limon yada limon suyu
  • Tuz
Süslemek için:
  • Siyah zeytin

Yapılışı

  • Patateslerimizi iyice yıkayıp, kabuklu şekilde haşlayalım. Haşlanma testini çatal yardımıyla patateslere batırarak yapabilirsiniz.(20dk kadar)
  • Patatesler haşlanırken, zeytinyağı ,tuz ,pul biberi yayvan bir kapta karıştırın.Yeşillikleri yıkayıp,ince doğrayın.
  • Haşlanmış patatesler elinizin dayanabileceği soğukluğa ulaşınca , kabuklarını soyun. Arzu ettiğiniz ebatta küp doğrayın (çok küçük olmasın haşlanmış patates nazik olur, karıştırma esnasında sunum şıklığı açısından dağılmaması lazım).
  • Sosunuzla patatesleri buluştururken sık sık karıştırın.
  • Sosunu tam çekmiş, soğumuş patateslerinize yeşilliğinizi ve arzu ettiğiniz miktarda limon suyu ekleyerek son kez karıştırın servis tabağına alın
  • Siyah zeytin süsleyin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder