26 Mayıs 2015 Salı

Çorba Tarifleriyle ilgili püf noktalar

Çorba Tarifleriyle ilgili püf noktalar

·         Çorbanızı kısık ateşte pişirerek lezzetini artırabilirsiniz.  Pişirme esnasında çorbanıza ekleyeceğiniz su mutlaka sıcak olsun.
·         Çorbalarınızda tuzu fazla kaçırırsanız bir patatesin kabuklarını soyun ve dörde bölerek çorbanın içine atın. Patatesler yumuşadığında çorbanızdaki fazla tuzu çekmiş olacaktır.
·         Çorbalarınıza lezzet katmak için et veya tavuk suyu tabletleri kullanırsanız bu tabletler yüksek oranda tuz içerdiği için tuzu daha az miktarda koyun.
·         Çorbalarınızda et veya tavuk suyu tabletleri kullanırsanız çorbanıza yağ eklerken, bu tabletlerde bulunan yağ miktarını da göz önünde bulundurarak ekleyin.
·         Haşladığınız sebzelerin suyunu dökmeyin. Bu suyu çorbalarınızda kullanarak hem lezzetli hem de vitamin dolu çorbalar yapabilirsiniz.
·         Daha lezzetli çorbalar için üzerine yağda kızarmış kırmızıbiber, maydanoz ve nane ekleyebilirsiniz.
·         Kalmış bayat ekmeklerinizi, fırında kızartıp kıtır ekmek haline getirip bir kavanozda saklayın. Çorba yaptığınız zaman bu ekmekleri çorbanın üzerine serperek farklı bir lezzet yaratabilirsiniz.
·         Domates çorbası gibi bazı çorbaların üzerine rendelenmiş kaşar eklemek çorbaya farklı bir lezzet katacaktır.
·         Domates çorbası yaparken, salça yerine domates püresi, su yerine de et ya da tavuk suyu kullanarak farklı bir lezzet yaratabilirsiniz.
·         Sebze çorbası yaparken içine ekleyeceğiniz şehriye, makarna ya da erişte çorbanıza farklı bir lezzet katar.
·         Maydanoz saplarını temizleyip, incecik kıydıktan sonra çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Böylece hem çorbalarınızı sunumu güzel olur hem de lezzetine lezzet katmış olursunuz.
·         Yoğurtlu çorba yaparken yoğurdu çorba kaynadıktan sonra yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin. Böylece yoğurdun kesilmemesini engellemiş olursunuz. Ayrıca tuzunu da ateşten almadan hemen önce ekleyin.
·         Krema ile hazırlanan çorbalarda kremayı ateşten almadan hemen önce ekleyin.
·         Yumurta, limon suyu ve krema ile hazırlanan çorba terbiyesinin kesilmemesi için terbiye malzemesi çorbaya azar azar eklenmeli ve sürekli karıştırılmalıdır.
·         Beklediği için katılaşan çorbalarınızı seyreltmek için içine bir miktar su ekleyip karıştırın. Böylece çorbanız ilk pişirdiğinizdeki kıvamına gelecektir.
·         Tuz, sütü kesebilir. Bu sebeple sütlü çorbalarınıza tuzu en son ekleyin.
 
 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder