31 Mayıs 2015 Pazar

sucuklu kuru fasulye

Sucuklu Kuru Fasülye
Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı ucu ile domates salçası
  • Yarım kangal sucuk
  • 1 orta boy domates
  • Kişi sayısına göre 1 çay bardağı kuru fasulye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
Nasıl Yapılır:

  • Akşamdan ayıklayıp normal çeşme suyu ile ıslattığımız Kuru fasulyeleri süzelim.
  • Düdüklü tenceremize sıvı yağını döküp ince yemeklik doğradığımız kuru soğanları soteleyelim.
  • Domatesimizin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım. Tenceremize ilave edelim. Tuz, karabiber, pul biberi atalım.
  • Salçamızı ve kuru fasulyemizi de ilave ettikten sonra karıştırıp sıcak suyu tenceremize ilave edelim. Eğer akşam ılık su ile ıslattıysanız kuru fasulyeye yine ılık su ilave etmelisiniz. Soğuksa soğuk, zira fasulye gece ıslatıldığı suya alışır ve aynı şekilde su ile pişmek ister vede çok iyi olur.
  • Düdüklü tenceremizin ağzını yeterince su ilave edince kapatalım ve ocağımızı harlı ateşte tutalım.
  • Tencere ötünce ocağımızı az kısalım. 15 dk. sonra kapatalım. 
  • Düdüklü soğuduğunda açıp halka halka doğradığımız sucukları ilave ederek tekrar ocağa verip 5 dakika kadar daha kaynatalım
  • Kuru fasulye yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder