14 Mayıs 2015 Perşembe

Kandil Simidi


Merhaba, miraç kandiliniz hayırlı olsun.
Günün anlamına özel Oktay Usta’nın Kandil simidi tarifini sizlere sunuyorum. Şimdiden afiyet olsun...


Kandil simidi tarifi – 12 kişilik – 60 dakika

Kandil simidi malzemeleri

§  125 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin

§  2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)

§  1 çay bardağı sıvı yağ

§  2 yemek kaşığı sirke

§  1 yemek kaşığı mahlep

§  1 yemek kaşığı toz şeker

§  1 tatlı kaşığı tuz

§  1 paket kabartma tozu

§  Aldığı kadar un (3-4 su bardağı kadar)

Üzeri için malzemeler

§  2 tane yumurtanın akı

§  Susam

Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi Tarifi için önce yumurtalarınızı oda sıcaklığında bekletin ve beyaz ve sarısını ayırın. Geniş bir kaba unu ekleyerek ortasına sıvı malzemeler için çukur açın. Unun ortasındaki çukura oda sıcaklığındaki margarini, yumurta sarılarını ve diğer tüm malzemeleri ekleyin. Kulak memesi kıvamından çok az sert ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar azar azar un ekleyerek yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamur parçalarını düz bir tezgahta yuvarlayarak rulo şekline getirin. Ruloların daire şeklinde uçlarını birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız kandil simitlerini dizin. Fırça yardımıyla tüm kandil simitlerinin üzerine yumurta akı sürün. En son olarak susam serpin. Önceden ısıttığınız 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Kandil simidi tarifi hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder