Dalında çiçekken bile çok güzel olan bu sebzeyi annem büyük bir hevesle toplarsa bende zevkle pişiririm :)
Malzemeler:
- Yarım kg. taze bezelye
- 2 domates
- 3 sivribiber
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- tuz,pulbiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı:
- Bezelyelerin baş kısımlarını ve kılçıklarını temizleyin.
- Domatesleri soyun,küp küp doğrayın, sarımsakları ince ince doğrayın, biberleri halka halka doğrayın, soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
- Üzerine salçayı ekleyiin biraz daha kavurun.
- Sonra bezelyeler,domatesler,sarımsak,biber hepsini tencereye ekleyin.
- Bezelyeler biraz yumuşayana dek orta ateşte kavurun.
- En son 1 çay bardağı kaynar su,tuz atın bezelyeler iyice yumuşayana dek düşük ısıda pişirin.
- Servise hazır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder