Fırında Peynirli Makarna
Malzemeler
- Yarım paket fırın makarna
Sosu için;
- 300 g yoğurt
- 1 paket (200 ml) sıvı krema
- 1 kase beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 demet kıyılmış maydanoz
Üzerine;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
- Makarnalar tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Suyu süzülür.
- Bu sırada sos malzemeleri geniş bir kabın içinde karıştırılır.
- Makarnalar ilave edilir ve karıştırılır.
- Yağlanmış fırın kabına boşaltılır.
- 190 derece fırında üzeri kızarmaya başlayıncaya kadar pişirilir.
- Daha sonra fırından alınıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve tekrar fırına sürülür, peynirler eriyip kızarınca fırından alınarak 15-20 dakika dinlendirilip servis edilir,
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder