ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
Türk mutfağında yeri ayrı olan pirinç pilavı, kuru fasulye, haşlama tavuk ve diğer birçok yeneğin yanından ayrılmaz olan pirinç pilavı tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Şimdiden afiyet olsun 😊
MALZEMELER
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- Yarım su bardağı arpa şehriye yada tel şehriye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı tereyağ
- Tuz
- 3 su bardağı su (1 bardak pirinç için 1,5 bardak su)
HAPILIŞI
- Pilav tenceresine (teflon olması tercih edilir. ) sıvı yağ ve tereyağ konup eritilir.
- İçine arpa şehriyeler konup iyice pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavrulur.
- Pirinçler yıkanıp hazırlanır.
- Kavrulmuş olan şehriyelerin üzerine boşaltılır.
- Kavurma işlemine devam edilir.
- Pirinçler biraz beyazlaşıncaya kadar devam edilir.
- Üzerine suyu ve tuzu eklenip kaynadıktan sonra kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir.
- Tencerenin altı kapandıktan sonra en az yarım saat dinlendirilmelidir.
- Pilavların tane tane olduğu görülür.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder