Merhaba, miraç kandiliniz hayırlı olsun.
Günün anlamına özel Oktay Usta’nın Kandil simidi tarifini sizlere sunuyorum. Şimdiden afiyet olsun...
Günün anlamına özel Oktay Usta’nın Kandil simidi tarifini sizlere sunuyorum. Şimdiden afiyet olsun...
Kandil simidi tarifi – 12 kişilik – 60 dakika
Kandil simidi malzemeleri
§ 125 gram oda
sıcaklığında tereyağı ya da margarin
§ 2 tane yumurta
(sarısı hamuru için, beyazı dışı için)
§ 1 çay bardağı
sıvı yağ
§ 2 yemek kaşığı
sirke
§ 1 yemek kaşığı
mahlep
§ 1 yemek kaşığı
toz şeker
§ 1 tatlı kaşığı
tuz
§ 1 paket kabartma
tozu
§ Aldığı kadar un
(3-4 su bardağı kadar)
Üzeri için
malzemeler
§ 2 tane
yumurtanın akı
§ Susam
Kandil Simidi
Tarifi
Kandil Simidi Tarifi için önce yumurtalarınızı oda
sıcaklığında bekletin ve beyaz ve sarısını ayırın. Geniş bir kaba unu ekleyerek
ortasına sıvı malzemeler için çukur açın. Unun ortasındaki çukura oda
sıcaklığındaki margarini, yumurta sarılarını ve diğer tüm malzemeleri ekleyin.
Kulak memesi kıvamından çok az sert ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar
azar azar un ekleyerek yoğurun.
Hazırladığınız
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamur parçalarını düz bir
tezgahta yuvarlayarak rulo şekline getirin. Ruloların daire şeklinde uçlarını
birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız kandil
simitlerini dizin. Fırça yardımıyla tüm kandil simitlerinin üzerine yumurta akı
sürün. En son olarak susam serpin. Önceden ısıttığınız 190 derece fırında
üzerleri kızarana kadar pişirin. Kandil simidi tarifi hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder