Yumurtalar hakkında püf nokta;
- Yumurtaların taze olduğunu anlamak için; bir kaseye 4-5 parmak yüksekliğinde su koyun ve yumurtaları suyun içine bırakın. Yumurtalar dibe batıyorsa taze demektir. Eğer suyun üzerinde yüzüyorsa yumurtalarınız eskimiş demektir, kullanmamanızı tavsiye ederim.
- Yumurta kabuğunun soyulmasının püf noktası, Kaynattığınız suya bir çay kaşığı karbonat eklerseniz kabukların daha kolay soyulduğunu göreceksiniz.
- Yumurtayı tam kıvamında haşlamak için yumurtaların birbirine değmeyeceği büyüklükte bir tencere gereklidir. Tencere ne yumurtalar kaynarken dolaşacak kadar geniş ne de birbirine değecek kadar dar olmalıdır.
- Yumurtaları tencereye yan yana yerleştirdikten sonra üzerine çıkacak kadar su koyun. Yumurtaları su tamamen kaynadıktan sonra kaşık yardımıyla yavaşça suya bırakın. 8 dakika ayarlayın ve zaman dolduktan sonra yumurtaları tamamen soğuyana kadar soğuk suyun altına tutun. Bu yöntemle enfes haşlanmış yumurtalar yapabilirsiniz.
- Taze yumurtanın akı berrak, sarısı ise yuvarlak olur
- Yumurtalar alüminyum kapta çırpılırsa siyahlaşır. Porselen yada çelik kaplarda hafif ısıtılarak çırpılırsa hem daha kabarır, hem kararmaz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder