Misafirim geliyormuş gelsin o zaman bende bol bol ikramda bulunurum. yapımı hızlı, kolay, tadı ise harika olan bu tarifi sizlere tavsiye ederim.
Malzemeleri
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 4,5 su bardağı su
- 1 su bardağı ince bulgur
- ½ su bardağı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5-6 dal taze soğan
- ½ bağ maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Karabiber
- Mercimeği suda haşlayın.
- Mercimekler haşlanıp, iyice yumuşadıktan sonra tencerenin içerisine ince bulguru ekleyin. Tencerede biraz su kalmış olmasına dikkat edin.
- İnce bulguru mercimeğin içerisine iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve bir tavada zeytinyağı ile birlikte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Soğan yumuşadığında salçaları ilave edip salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavurup kenara alın ve içerisine kuru baharatları ekleyip karıştırın.
- Mercimek ve bulguru geniş bir kaba alın ve tavadaki harcı üzerine dökün.
- Bu şekilde harç kıvama gelinceye kadar yoğurun.
- İnce doğradığınız maydanoz ve taze soğanı da ilave edin ve hepsi birleşecek şekilde tekrar yoğurup, elinizle şekil verip servis tabağına alın.
- Dilerseniz marul yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder