- Baklavaların kenarlarının ince olması için oklava ile açarken kenarlarına parmak uçlarınızla iyice bastırın.
- Sütlü tatlı yaparken şekeri en son eklerseniz topaklanmayı önlersiniz.
- Eğer kalorisi düşük bir tatlı yapmak istiyorsanız doğal suyunda kurutulmuş meyvelerle yapacağınız tatlılara yağ ilave etmenize gerek yok.
- Kek, pasta veya sütlü tatlı hazırlarken ölçü kabı ve tartı kullanmanız daha ideal sonuçlar elde etmenizi sağlar.
- Özellikle sütlü tatlıların pişme ısısı ve süresi çok iyi ayarlanmalıdır. Yüksek ısıda, uzun süre pişen tatlılar, besin kaybına uğrayacağından 150 - 160 derece ısının üstüne çıkmayın.
- Tart hamurunu hazırlarken topaklanmasını önlemek için içine bir yumurta sarısı ekleyin.
- Puding soğurken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, sıcakken üzerine toz şeker serpebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder