Malzememler
- 4 adet orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- ¾ çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 dal taze soğan
- 8-9 dal maydanoz
- 3-4 dal kıvırcık
- Limon yada limon suyu
- Tuz
- Siyah zeytin
Yapılışı
- Patateslerimizi iyice
yıkayıp, kabuklu şekilde haşlayalım. Haşlanma testini çatal yardımıyla
patateslere batırarak yapabilirsiniz.(20dk kadar)
- Patatesler haşlanırken,
zeytinyağı ,tuz ,pul biberi yayvan bir kapta karıştırın.Yeşillikleri
yıkayıp,ince doğrayın.
- Haşlanmış patatesler
elinizin dayanabileceği soğukluğa ulaşınca , kabuklarını soyun. Arzu
ettiğiniz ebatta küp doğrayın (çok küçük olmasın haşlanmış patates nazik
olur, karıştırma esnasında sunum şıklığı açısından dağılmaması lazım).
- Sosunuzla patatesleri
buluştururken sık sık karıştırın.
- Sosunu tam çekmiş, soğumuş
patateslerinize yeşilliğinizi ve arzu ettiğiniz miktarda limon suyu ekleyerek
son kez karıştırın servis tabağına alın
- Siyah zeytin süsleyin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder