RESİMLİ EBRUM KEK TARİFİ
MALZEMELER
- 3 Yumurta
- 1 Su bardağı şeker
- 1 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 2 Su bardağı un
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
- 2 Yemek kaşığı kakao
- Yumurta ile şekerleri beyazlayana kadar çırpın.
- Sıvı yağ, süt, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek önce kıvamını bulana dek çırpıyoruz.
- Hamuru ikiye ayırıyoruz. Biri beyaz diğeri kakaolu olacak olan hamura kakaoyu ekleyerek bir miktar yeniden çırpıypruz.
- Yağlanmış olan tepsimizin ortasından başlayarak iki kaşık beyaz, üzerine iki kaşık kakaolu hamurumuzdan üst üste ekleyerek tamamlıyoruz.
- Bir kürdan yardımıyla tepsiye döküğümüz hamurunların ebru şeklini alması için önce ortadan sışarı doğru çiziyoruz. Daha sonra boş kalan kısımları ise dışarından ortaya doğru çiziyoruz.
- Hazırlanan kek hamuru tepsisini önceden ısıtılmış 175 derece fırına veriyoruz. Pişmiş olduğunu anlamak için kürdan ile teyit ettikten sonra fırından alıyoruz.
- Soğuyan kekimizi dilimleyerek sunuma hazırlıyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder