ETİMEK TATLISI
MALZEMELER:
Alt Katı İçin:
- 1 paket tuzsuz etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 kilo süt
- 2 çay bardağı un
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin
- Üst Katı İçin:
- 1 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- Kavrulmuş kırık fındık
- Şekeri bir tencereye alıp altını yakalım.
- Karıştırarak şekeri biraz eritip karamelize edelim.
- Şeker eriyince altını kapatıp biraz bekleyelim. ( Altını kapatmadan suyu koyarsak yüksek ısıdan dolayı su üzerinize sıçrayabilir.)
- Tencere ve şeker biraz soğuyunca suyunu ilave edip kısık ateşte donan şekerin çözülmesi için kaynatalım.
- Büyük dikdörtgen borcama etimekleri dizelim.
- Şeker tamamen eriyip şerbet olunca etimeklerin üzerine sıcakken dökelim.
- Bir kenarda şerbetini çekmesini bekletelim.
- Üzerinin muhallebisi için tencereye sütü, unu ve şekeri koyup kaynatalım.
- Göz göz olunca altını kapatıp içine vanilya ve margarini ekleyelim ve mikserle 5 dakika çırpalım.
- Şerbetini çeken etimeklerin üzerine kremayı yayalım.
- Soğumasını bekleyelim.
- Krem şantiyi sütle çırpıp üzeri hafif donan kremanın sürelim.
- Kırdığımız fındıkları krem şantinin üzerine hiç krema gözükmeyecek şekilde yaylım.
- Bir kaç saat buzdolabında bekletip servis yapalım.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder