Faydalı besin olarak diken ucu otunun faydalarını yayınlamışken birde sizlerle bu muhteşem otun kavurmasının yapılışını anlatmak isterim.
Biz diken ucu deriz fakat Anadolunun çok yerinde değişik adları vardır. Örnek olarak: merulcan, merevcan, kırca.
Kıvırcık dahi olmak üzere hiçbir otu yemeyen kardeşimin bu otu bayılarak yediğini söylemek isterim.
Bu otu bir çok pazarda bulabilirsiniz, yada varsa bağ bahçenizin kenarlarında, ormanlık alanlarda, piknik alanlarında bulabilirsiniz.
E artık tarifi anlatalım :)Malzemeler
- 1 kilo kadar diken ucu (Tek tek temizlenip ayıklanacak)
- 2 orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Karabiber, tuz
Yapılışı
- Diken uclarını çok iyi ayıklanıp temizlememiz gerekiyor. (karınca olabilir)
- Yıkadıktan sonra derin bir tencerede su koyalım kaynayınca diken uçlarını bütün halde doğramadan ilave edip iyice yumuşayana kadar 45 dakika kadar haşlayalım.
- Haşlanan diken uçlarını süzüp hemen soğuk suyla doldurduğunuz bir kaba alalım ve biraz soğuk suda bekletelim.Kavuracağımız zaman diken uçlarını süzelim ve elimizde iyice sıkalım.
- Ardından diken uçlarını gelişi güzel bir iki bıçak darbesi ile doğrayalım.
- Sıvıyağı kavurma yapacağınız tavaya alalım ve soğanları pembeleşene kadar kavuralım.
- Diken uçlarını da ekleyelim, tuzunu baharatını da ekleyip bir iki sefer alt üst edip ocağın altını kapatalım..
- Kavrulduktan sonra servise hazır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder