·
Çorbanızı kısık ateşte pişirerek lezzetini
artırabilirsiniz. Pişirme esnasında çorbanıza ekleyeceğiniz su mutlaka
sıcak olsun.
·
Çorbalarınızda tuzu fazla kaçırırsanız bir
patatesin kabuklarını soyun ve dörde bölerek çorbanın içine atın. Patatesler
yumuşadığında çorbanızdaki fazla tuzu çekmiş olacaktır.
·
Çorbalarınıza lezzet katmak için et veya
tavuk suyu tabletleri kullanırsanız bu tabletler yüksek oranda tuz içerdiği
için tuzu daha az miktarda koyun.
·
Çorbalarınızda et veya tavuk suyu
tabletleri kullanırsanız çorbanıza yağ eklerken, bu tabletlerde bulunan
yağ miktarını da göz önünde bulundurarak ekleyin.
·
Haşladığınız sebzelerin suyunu dökmeyin. Bu
suyu çorbalarınızda kullanarak hem lezzetli hem de vitamin dolu çorbalar
yapabilirsiniz.
·
Daha lezzetli çorbalar için üzerine yağda
kızarmış kırmızıbiber, maydanoz ve nane ekleyebilirsiniz.
·
Kalmış bayat ekmeklerinizi, fırında
kızartıp kıtır ekmek haline getirip bir kavanozda saklayın. Çorba yaptığınız
zaman bu ekmekleri çorbanın üzerine serperek farklı bir lezzet
yaratabilirsiniz.
·
Domates çorbası gibi bazı çorbaların
üzerine rendelenmiş kaşar eklemek çorbaya farklı bir lezzet katacaktır.
·
Domates çorbası yaparken, salça yerine
domates püresi, su yerine de et ya da tavuk suyu kullanarak farklı bir lezzet
yaratabilirsiniz.
·
Sebze çorbası yaparken içine ekleyeceğiniz
şehriye, makarna ya da erişte çorbanıza farklı bir lezzet katar.
·
Maydanoz saplarını temizleyip, incecik
kıydıktan sonra çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Böylece hem çorbalarınızı
sunumu güzel olur hem de lezzetine lezzet katmış olursunuz.
·
Yoğurtlu çorba yaparken yoğurdu çorba
kaynadıktan sonra yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin. Böylece yoğurdun
kesilmemesini engellemiş olursunuz. Ayrıca tuzunu da ateşten almadan hemen önce
ekleyin.
·
Krema ile hazırlanan çorbalarda kremayı
ateşten almadan hemen önce ekleyin.
·
Yumurta, limon suyu ve krema ile hazırlanan
çorba terbiyesinin kesilmemesi için terbiye malzemesi çorbaya azar azar
eklenmeli ve sürekli karıştırılmalıdır.
·
Beklediği için katılaşan çorbalarınızı
seyreltmek için içine bir miktar su ekleyip karıştırın. Böylece çorbanız ilk
pişirdiğinizdeki kıvamına gelecektir.
·
Tuz, sütü kesebilir. Bu sebeple sütlü
çorbalarınıza tuzu en son ekleyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder