Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 dilim bayat ekmek
- Tuz, karabiber, kimyon
- 2 adet domates
- 2 adet biber
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
- Patlıcanlar alacalı soyulur ve uzunlamasına 4 e bölünür, tuzlu suda bekletilir,
- Kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartılır.
- Ardından bir kabın içine kıyma, rendelenmiş soğan ve suya batırıp suyunu sıktığımız ekmeği ve baharatlar alınarak yoğurulur.
- Köftelere yuvarlak olarak şekillendirilir ve hafif kızartılır.
- Kızaran patlıcanlar bir kasenin içine + şeklinde koyarak ortasına köfte koyulur ve patlıcanlar ile sarılır. Patlıcanlar uç tarafları aşağı gelecek şekilde yapılır.
- Domates ve biberler dilimlenir. Patlıcanın üzerine bir dilim domates ve biber koyduktan sonra ortasından kürdan batırılır.
- Fırın tepsisine dizilir.
- Patlıcanlar bitene dek bu işlemi yapılmaya devam edilir.
- Bir kabın içinde salçayı suyla inceltilir ve dövülen sarımsak ilave edelir ve tepsiye dökülür.
- Köfteler ve patlıcanlar daha önce piştiğinden üzerindeki biber ve domatesler kızarana dek pişirilir.
- Yanında pilavla servis edilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder