ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
Malzemeleri
- Yarım kilogram fasulye
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
Yapılışı
- Fasulyeler kenarlarındaki kılçıkları çıkarılarak ayıklanır.
- Ortadan ikiye kırılır, bol suda yıkanarak temiz suyun içinde bırakılır.
- Orta boy tencereye yağ, rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates koyulur.
- Suyun içinden alınan taze fasulyeler eklenir, tuz ve şeker ilave edilir.
- 10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırılarak fasulyelerle domates soğanın iyice hallolması ve suyunu çekmesi beklenir.
- Sonra fasulyelerin üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.
- Pişen fasulye yemeği söndürülür ve soğumaya bırakılır.
Not : Bütün zeytinyağlı sebze yemekleri tencerenin kapağı
açılmadan soğumaya bırakılırlar. Eğer taze fasulye düdüklüde pişirilecekse
işlem aynı yapılır. 1 su bardağı sıcak su eklenir, 15 dakika kaynatılır.
Zeytinyağlı taze fasulye hazır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder