Güzel Kekin Püf Noktaları
- Pişirdiğiniz kekin iyi kabarmasını istiyorsanız, ilk 20 dakika fırınınızın kapağını açmayın.
- Meyveli kek yaparken, meyvelerin dibe çökmesini önlemek için meyveleri önce una veya nişastaya bulayıp bir süre bekletin. Sonra kek harcına karıştırabilirsiniz.
- Pişirdiğiniz kekin kalıba yapışmaması için hamuru dökmeden önce kalıbı yağlayın sonra bir miktar un serpin
- Kek yaparken yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması kekinizin daha çok kabarmasını sağlayacaktır.
- Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce, kabın ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece piştikten sonra keki kalıptan kolayca çıkarabilirsiniz.
- Yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder