Malzemeler
- 3 bağ lahana,
- Sıcak su,
- Sıvı yağ
- 200 gr kırık pirinç,
- 2 adet soğan,
- Yarım bağ maydanoz,
- Kırmızı pul biber,
- Tuz,
- 2 yemek kaşığı salça,
- Nane,
- Karabiber,
- Sıvı yağ.
- Kara lahanaları yıkıyoruz.
- Yıkadığımız lahanaları kaynamış tuzlu suyun içerisine koyup, 10 dk haşlıyoruz. (Tuzlu su lahanin yeşil kalmasını sağlar.)
- Bir kabın içerisine soğuk su koyup, haşlanmış lahanaları soğuk suyun içine atıyoruz.
- Süzgeç yardımız ile lahanaların suyunu süzüp, hafifçe elimizle sıkıyoruz.
- Daha sonra pirinçleri yıkayıp bir kabın içerisine koyuyoruz.
- Soğanı ve maydanozu ince ince doğrayıp, pirincin içerisine koyuyoruz.
- Kırmızı pul biberi, tuzu, salçayı, karabiberi, naneyi, sıvı yağı da ilave edip iyice karıştırıyoruz.
- Kara lahanaları ikiye bölüyoruz.
- Düz bir zemin üzerine koyup, iç harcımız dan yeteri miktarda koyuyoruz.
- Lahanamızın yapraklarını sağa ve sola büküp, sıkıca ileriye doğru yuvarlayarak sarıyoruz.
- Sardığımız lahanaları geniş bir tencere içerisine yerleştirmeden lahana sapkarını tencere dibine yerleştiriyoruz. (lahana sarmalarının tencereye yapısmasını önler.) Tüm sarmaları tencereye diziyoruz.
- Üzerine tuz serpiştirip, Sıvı yağ gezdiriyoruz.
- Lahanaların üzerine çıkacak şekilde sıcak su ilave ediyoruz.
- İlk önce yüksek ateşte kaynatıyoruz, daha sonra kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
- Servis tabağına alıp yoğurt eşliğinde servis yapabiliriz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder