15 Haziran 2015 Pazartesi

Sütlü yufka böreği


Sütlü Yufka Böreği 
Malzemeler
·         3 yufka
·         2 su bardağı süt
·         2 adet yumurta
·         2 yemek kaşığı yoğurt
·         1 çay bardağına yakın sıvı yağ
·         Yarım çay kaşığı tuz
·         150 gram lor peynir
·         Yarım demet maydanoz
·         Çörekotu
 
Yapılışı
·         Süt, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu bir kapta güzelce karıştırın.
·         Yağlanmış fırın tepsisine bir kat yufkayı serin fazla kısımlarını tepsinin dışında bırakın.
·         Üzerine sütlü harçtan sürün. 
·         Diğer yufkayı dağınık bir şekilde serin.
·         Tekrar sütlü harçtan sürün.
·         Ayrı bir kapta karıştırılmış maydanoz ve peynir karışımından serpin. 
·         Kalan diğer yufkayı da yayıp sütlü harçtan ilave edin. 
·         Üzerine bir yufka daha ve sütlü harç yayın. 
·         Tepinin kenarların taşan yufkayı uzerine kapatın.
·         Üzerine yumurta sürün, çörekotu serpin.
·         Dilerseniz susam da serpebilirsiniz. 
·         180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. 
·         Fırından çıkınca biraz dinlendirip servis yapın.

Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder