22 Haziran 2015 Pazartesi

Köfteli İslim Kebabı

Köfteli İslim Kebabı

Malzemeler
  • 4 adet uzun boylu patlıcan
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3-4 dilim ekmek içi – daha önceden yapılmış galete unu
  • 1 adet yumurta
  • sıvı yağ (patlıcanları kızatmak için)
  • 2 – 3 adet biber
  • 2 adet domates
  • tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su
  • Kürdan
Yapılışı
  1. Patlıcanlar alaca soyularak şerit şeklinde uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dk bekletilir.
  2. Daha sonra tuzu yıkanarak kurulanır ve yağda kızartılır.
  3. Köftesi için soğanı rendeleyin. Maydanozu ince ince kesin, kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta ve baharatları ekleyerek köfteyi yoğurun.
  4. Biraz dinlendilkten sonra köfteleri avuç içi ile ceviz büyüklüğünde şekil verin.
  5. Önce patlıcanları daha sonra köfteleri kızartın. 
  6. 2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına 1 adet köfte koyun.
  7. Patlıcanın uçlarını köftenin üzerine koyarak bohça gibi yapın. Üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.
  8. Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin. 
  9. Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün. Benim tercihim sıcak suda ezilmiş salcayı köfteleri kızarttğımız yagda ısıtıp patlıcanların üzerine dökmek bu sizin tercihiniz.
  10. 185 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin.
Afiyet olsun



 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder