26 Haziran 2015 Cuma

KREMALI KADAYIF TATLISI


KREMALI KADAYIF TATLISI

Kardeşim final sınavlarını bitirdi ve geldi. Gelişinin ardından ona bir iki gün izin verdim sonunda ise aramızda bu tatlıyı en güzel kendisi yaptığı için biran önce kendisine yaptırdık ve afiyetle yedik. Ramazan ayında iftar yemeğinden bir süre sonra sıcak yaz günlerinde soğuk soğuk yemek iyi geldi doğrusu. Sizlerede tavsiye ederken afiyet bal şeker olsun diyorum :)

Kremalı Kadayıf Tatlısı


Malzemeler

Kreması için
  • 3 Su bardağı süt
  • 2 Çay bardağı şeker
  • 1 Çay bardağı un
  • 2 Tatlı kaşığı nişasta
  • 1 Paket vanilya
  • 1 Paket krem şanti
  • 1 yumurta sarısı
Kremalı Kadayıf Tatlısı Krema Malzemeleri
 
 
Kadayıf için
  • 250 gram kadayıf
  • 125 gram margarin
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ceviz
Kremalı Kadayıf Tatlısı Kadayıf Malzemeleri
Yapılışı

Kremayı hazırlamak için,
  1. Süt, Şeker, un, nişasta, vanilya ve yumurta sarısını bir tencelerede krema kıvamını alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Hazırlanan kremayı soğumaya bırakıyoruz.
  3. Soğuyan kremaya toz halinde olan krem şantiyi ekliyoruz.
  4. Mikser yardımı ile karıştırıyoruz. Ve krema hazır.
Kremalı Kadayıf Tatlısı Krema ve kadayıf
Kadayıfı için;
  1. Teflon tencerede veya geniş bir teflon tavada margarini eritelim.
  2. Eriyen yağın üzerine şekeri ve kadayıfları ekleyerek kadayıflar pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Üzerine cevizi ilave edelim ve 2 – 3 dakika daha kavurup ocaktan alalım.
  4. Kızaran kadayıfı ayrı bir kabın içine alıyouz. (Kadayıfları ocaktan alıp tencerede bırakırsak kızarmaya devam edecektir.)
Kremalı Kadayıf Tatlısı Kadayıfın kavulmuş hali
Tarifi Tamamlamak için;
  1. Yaklaşık 30 cm’lik bir borcama kızarttığımız kadayıfların yarısını dökelim ve borcamın tabanına yayalım.
  2. Kadayıfların üzerine hazırladığınız kremayı dökelim ve üstüne kalan kadayıfları serelim.
  3. Hazırlanan tatlımızı kare dilimler halinde keselim ve buz dolabına kaldıralım.
  4. Soğuyan talımız servise hazır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder