2 Haziran 2015 Salı

KARNIYARIK


KARNIYARIK
Patlıcanları soyup, tuzlu kaynar suda 5 dakika haşlayıp kızartmadan karnıyarık yapabilirsiniz. Veya fırında yumuşatıp sonra içlerini koyarak da yapabilirsiniz. Bunlar daha hafif olur.
Malzemeleri:
    • 6 adet patlıcan (8 adet kücük patlıcan)
    • 2 adet soğan
    • 3 adet domates
    • 250 gram kıyma
    • 3 kaşık yağ
    • 1/2 demet maydanoz
    • 1-2 adet yeşil sivribiber
    • Tuz, karabiber
Yapılışı:
1) Patlıcanların başını ve sert taraflarını kesiniz.
2) Baş ve son kısımlarında 1,5 cm.’lik yeri bırakıp, patlıcanları tamamen soyunuz.
3) Ortalarını kayık şeklinde oyup, çıkarınız.
4) Tuzlayıp, yıkayınız.
5) Kızgın yağda hafif pembe kızartınız.
6) Kıymanın çoğunu küçük küçük doğranmış soğan, yeşil biber ve yağ ile hafif kavurunuz.
7) Kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış 2 domates ilave edip bununla da hafif kavurunuz.
8) Ateşten alıp, kalan kıymayı, tuzu, karabiberi koyup, karıştırınız.
9) Patlıcanların oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye diziniz.
10) Patlıcanların oyuk kısmına kıymayı doldurup, üzerine birer domates dilimi koyunuz.
11) Su ilâvesiyle fırın veya ateş üzerinde 15-20 dakika pişiriniz.
12) Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup, üzerine maydanoz serpiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder