26 Haziran 2015 Cuma

KIYMALI YUFKA BÖREĞİ


KIYMALI YUFKA BÖREĞİ
Tarifimde iç malzeme olarak ben soğan sevmediğim için eklemedim fakat tavsiye ederim. Afiyet olsun.

KIYMALI YUFKA BÖREĞİ
 
Malzemeler
6 adet yufka

Harcı için:
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • Karabiber, pul biber, tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
Sosu için:
  • 1 fincan süt
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı
  1. Harcı için, bir tavanın içine sıvıyağ koyulur. İnce ince doğranmış soğan ve biberler kavrulur.
  2. Domatesler eklenir.
  3. 1- 2 dk kavrulduktan sonra kıymalar, suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.
  4. Salça ve baharatlar da eklenir 1-2 dakika daha kavrulur.
  5. Harç dinlenirken bir yandan da sosu yapılır. Süt yumurta ve yoğurt bir kapta çırpılır.
  6. Yufka bir tepsiye yayılır. İçine sos sürülür ve diger yufka 3 parçaya bölünüp kıvrımlı şekilde tepsiye koyulur. Tekrar sos sürülür ve ve diğer yufka da aynı şekilde yapılır. Bu kata da hem sos sürülür hemde harç dökülür. Kalan yufkalar da aynı şekilde yapılır. Daha sonra en alttaki yufkanın dışta kalan yerleri tepsinin üzerine örtülür. Kalan sostan en üste sürülür. Üzerine susam serpilir.
  7. 20 dk. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Eğer üzeri yumuşak olmasını istiyorsanız fırından cıktıktan sonra üzeri örtülür ve 15 dk kadar beklenir. Afiyt olsun.

KIYMALI YUFKA BÖREĞİ HAZIRLANIŞI

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder