25 Haziran 2015 Perşembe

Patates Püresi

Patates Püresi

Malzemeler
·         4 Adet Orta Boy Patates (Yaklaşık 500gr),
·         1 Su Bardağı Süt,
·         1 Yemek Kaşığı Tereyağı,
·         Tuz.
 
Hazırlanışı:
·         Patatesleri haşlayalım,
·         Haslanan patatesleri ezici yerdımıyla ezelelim,
·         Tencere içerisine tereyağını koyup eritelim. Üzerine patatesleri ilave edelim ve karıştıralım.
·         Üzerine 1 su bardağı soğuk süt ilave edip karıştıralım. Süt ısınıp buhar olup uçmaya başladığı andan itibaren, pürenin kıvamı gelmeye başlayacak. Bu aşamada yeterli miktarda tuz ilave edelim ve pürenin tuzunu karar hale getirelim.
·         Patates püresi’nin sıvı olmasını isterseniz, ocağı söndürürsünüz. Katı patates püresi isterseniz, püreyi ocakta fazla tutarsınız ve katı kıvamı elde edersiniz. Ardından püreniz servise hazır.
·         İsterseniz karabiber ilave edebilirsiniz. Rulo köftenin yanına ve bir çok salçalı et yemeklerinin yanına çok yakışır.

Not: Bir de patates püresi’ni mikserle karıştırmaya kalkmayın, patates püresi sakız gibi olur.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder