22 Haziran 2015 Pazartesi

Kiraz Reçeli

Ev Yapımı Kiraz Reçeli

Malzemeler
  • 1 kilo kiraz
  • 3 su bardağı toz şeker
  • yarım limonun suyu
Yapılışı
  1. Önce kirazları yıkayın ve saplarını ayırın.
  2. Temizlenmiş kirazların çekirdeklerini de çıkarın.
  3. Bunu yaparken kirazları çok parçalamamak için ince bir çay kaşığının sapını kullanabilirsiniz.
  4. Ayıklanmış kirazları bir tencereye koyun ve üzerine şekeri ilave edip kapağı kapatın.
  5. Bu şekilde kirazları bir gece dinlendirin.
  6. Ertesi gün tencereyi kısık ateşe koyun.
  7. Üzeri köpüklenince bir kevgir yardımı ile aynı çilek reçelinde yaptığınız gibi pembe köpükleri toplayın (püf noktası için buraya tıklayabilirsiniz).
  8. Reçel koyulaşıp kıvama geldiğinde (reçelin kıvama geldiği nasıl anlaşılır, görmek için buraya tıklayın) limon suyunu da ekleyin, bir dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  9. Kavanozlara koyup kapaklarını kapatmadan soğumaya bırakın.
  10. Reçel soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder