3 Haziran 2015 Çarşamba

KANLICA MANTARI KAVURMASI


KANLICA MANTARI KAVURMASI
Kanlıca mantarının özelliklerinden ve konservesinden bahsetmişken kavurmasını anlatmadan olmaz diye düşündüm. Şuan mantarın sezonu olmadığından kavurmasını konservesi üzerinden anlatacağım.
 
Malzemeler,
  • Yarım şişe konserve,
  • 2 küçük soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
 
Yapılışı
  • Konserve şişesini açıyoruz ve yiyacağimiz kadar mantarı hafif sudan geçiriyoruz.
  • Tavaya sıvı yağı ve soğanları ekleyerek pembeleşene kadar karıştırıyoruz.
  • Pembeleşen soğanların üzerine konserve mantarları ekleyor üzerine tuzunu seperek karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Biraz kavrulan mantarlar servise hazırlar.
Afiyet olsun...

http://nurmutfakda.blogspot.com.tr/2015/06/kanlica-mantari-konservesi.html
 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder