22 Haziran 2015 Pazartesi

Patatesli Poğaça

Bayatlamayan Patatesli Poğaça

Malzemeler


Hamuru İçin:
·         1 su bardağı yoğurt,
·         1 su bardağı sıvı yağ,
·         2 su bardağı ılık su,
·         1 paket yaş maya,
·         1 tatlı kaşığı tuz,
·         1 yemek kaşığı şeker,
·         1 adet yumurta,
·         Un (8 su bardağı kadar).
İç malzemesi için :
  • 4-5 adet patates
  • Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri İçin:
·         Yumurtanın sarısı,
·         Susam,
·         Çörek otu (isteğe bağlı).
Yapılışı
  • Bir kaba ılık suyu, mayayı, toz şekeri koyalım.
  • Ilık su içerisinde maya ile toz şekeri eritip, mayanın kabarmasını, yani göz göz olmasını bekleyelim.
  • Maya kabardıktan sonra içine sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı, tuzu ilave edelim ve karıştıralım.
  • Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
  • Hamur yoğurduğumuz kabın kapağını kapatalım ve üzerini kalın bir örtü ile örtüp, sıcak kalmasını sağlayalım.
  • Hamuru 30 dakika – 1 saat arasında dinlendirelim.
  • Bu sırada patatesleri yıkayıp haşlayalım.
  • Haşlanan patatesleri soğutalım ve rendeleyelim, üzerine tuz ve baharatlarını ekleyerek karıştıralım.
  • Hamurdan küçük parçalar kopararak elimizle yuvarlak bir şekilde açarak iç malzemelerini ekledikten sonra kapatıyoruz.
  • Tüm hamura aynı işlemi uygulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralarında mesafe bırakarak dizelim.
  • Sonra üzerilerine yumurta sarısından sürüp, susam serpelim.
  • Poğaçaları önceden ısıtılmış 185° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder