3 Haziran 2015 Çarşamba

Pekmezli un helvası


Pekmezli Un Helvası

Tarifimde ceviz kullanmadım ama kesinlikle tavsiye ederim. Şimdiden afiye olsun :)

Malzemeleri
  • 125 gr. tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz – kabaca doğranmış

Yapılışı
  • Tencerede tereyağını eritin, tereyağı eridiğinde unu ekleyin ve esmerleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun.
  • Dövülmüş ceviz, toz şeker, pekmez süt ve suyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Pürüzsüz bir hale gelinceye kadar 5-6 dakika daha karıştırmaya devam edin.
  • Sıcakken şekil vererek ılık bir şekilde servis edin.
 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder