17 Haziran 2015 Çarşamba

Ramazan Yufkası

Ramazan Yufkası
Mayasız Hamur ile Kuru Yufka Tarifi

Onbir ayın sultanı ramazan bu gece başlıyor. Bunun sevinci ile annem ile birlikte Ramazan ayının vazgeçilmezi olan yufkalarımızı yapalım istedik. O kadar zevkli ve eğlenceliki kesinlikle sizlerede tavsiye ederim.  Bu arada sac ve hamur hazırken sac gözlemesi  yapmadan olmaz biz yaptık tavsiye ederiz.

Malzemeler
àMalzemeler çok basit olduğu için oran vermiyorum. Tercihiniz kadar yufkalık hamur yogurabilirsiniz.
  • Un
  • Su
  • Tuz
Yapılışı

  • Malzemeler ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın ve hamuru 20 dk kadar dinlendirin.
  • Sonra yumurtadan biraz daha küçük bezeler yapın.
  • Bezeler halinde ayırdığımız hamurları unlayarak oklava yardımı ile incecik açıyoruz.
  • Yukaları sacın üzerinde bir iki kez çevirerek pişriyoruz ve hazır.
  • Sacınız yoksa büyük tavada yapabilirsiniz.
Hayırlı ve bereketli ramazan geçirmeniz dileğiyle afiyet olsun  :)




Sacda  Ispanak & Patatesli Gözleme

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder