3 Haziran 2015 Çarşamba

KANLICA MANTARI KONSERVESİ


KANLICA MANTARI KONSERVESİ
Sezonunda babamın mantar ve doğa merakı ile birlikte topladığımız kanlıca mantarlarının konservesini  dün annem kavurunca buğün sizlerle konserve yapımını paylaşmak istedim. Yapımı biraz yorucu olsada uzun süre sonra yemesi gerçekten çok zevli oluyor. Kolay gelsin.
Malzemeler
  • Kanlıca mantarı
  • Limon tuz
  • Konserve kavanozları

Yapılışı
·         Ölçü vermden anlatacağım. Elimizde bulunan mantarları temizliyoruz.
·         Emizlenen mantarları doğruyoruz.
·         Ardından bol su ile güzelce yıkıyoruz. Diğer taraftan su kaynatıyoruz..
·         Temizlenen mantarlar suyun içine atılır ve biraz kaynatıldıktan sonra ayrı bir kabın içerisine soğumaya alınır.
·         Soğuyan mantarları kavanozlara sıkıştırarak koyuyoruz.
·         Tüm kavanozları doldurduktan sonra üzerlerine 1 çay kaşığı tuz koyuyoruz ve biraz su ekliyoruz.
·         Kavanoz kapaklarını ve kavanozun kapak çevresini kuru bez yardımı ile kuruttuktan sonra kapakları sıkıca kapatıyoruz.
·         Bu hazırlanan konservenin 1 yıldan fazla dayanması için Şömine yada uygun bir alanda buyuk bir kabın içerisinde sıkıca kapatılan kavanozları kaynatıyoruz.
·         Kaynar su soguduktan sonra şiseleri sudan alıyoruz 1 yıldan fazla dayanabileceği için buzdolabı dışında herhangi bir yerde saklayabiliriz.





http://nurmutfakda.blogspot.com.tr/2015/06/kanlca-mantar.html
Kanlıca Mantarı
 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder