Sütlü Yufka Böreği
Malzemeler
·
3 yufka
·
2 su bardağı süt
·
2 adet yumurta
·
2 yemek kaşığı yoğurt
·
1 çay bardağına yakın sıvı yağ
·
Yarım çay kaşığı tuz
·
150 gram lor peynir
·
Yarım demet maydanoz
·
Çörekotu
Yapılışı
·
Süt, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu bir kapta güzelce karıştırın.
·
Yağlanmış fırın tepsisine bir kat yufkayı serin fazla kısımlarını tepsinin
dışında bırakın.
·
Üzerine sütlü harçtan sürün.
·
Diğer yufkayı dağınık bir şekilde serin.
·
Tekrar sütlü harçtan sürün.
·
Ayrı bir kapta karıştırılmış maydanoz ve peynir karışımından serpin.
·
Kalan diğer yufkayı da yayıp sütlü harçtan ilave edin.
·
Üzerine bir yufka daha ve sütlü harç yayın.
·
Tepinin kenarların taşan yufkayı uzerine kapatın.
·
Üzerine yumurta sürün, çörekotu serpin.
·
Dilerseniz susam da serpebilirsiniz.
·
180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
·
Fırından çıkınca biraz dinlendirip servis yapın.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder